> FORSIDE     > GUIDE                > PROGRAM    > TILMELDING
De tegninger du tegner i dag, skal helst fylde et papir i A3 størrelse eller et tilsvarende kvadrat.
Bliver du færdig før tid, kan du gøre et nyt forsøg.
Det er vigtigt at holde sig igang under hele Tegningens Dag.
Tegn så originalt som muligt uden fotoforlæg og digitale medier.
Og husk: Du kan ikke gøre noget forkert.
Når du har tegnet dine tegninger har du en lille historie, som du kan arbejde videre med.

Midt på dagen befinder skellet sig mellem det, der var, og dét dagen kan nå at blive. På ingen tid kan vores liv forandres. Ikke engang du ved, hvordan verden ser ud om en time. Nogle gange føler du, at tiden står stille, andre gange at den spurgte af sted. Tid er menneskets opfindelse, i grunden findes tid overhovedet ikke noget sted i universet. Men vi kan lege med den tanke, at du er en opfinder. Du skal opfinde et rum i tid og gerne lade dig inspirere af MC Eschers:

https://dk.pinterest.com/pin/535224736958536844/

Din næste tegning kan udføres i sort/hvid eller farver hvis du ikke kan lade være. Tegningen kan være et udendørs eller indendørs rum eller begge dele. Slip fantasien løs, men glem ikke at arbejde med komposition. Graden af abstraktion kan du eksperimenterer med, blot du føler dig fri og modig.

Nu skal du kigge nøje på dit foregående billede. Find et spot som du synes er særligt interessant. Gerne ét med en indgang til en ny historie. Når du har fundet dit yndlingsspot, lukker du øjnene i fem minutter (sæt uret). Tænk kun på dit billede og forestil dig at papiret åbner sig lige præcist i dit spot. Du kigger ind gennem åbningen og ser et billede af en natur hvis skønhed og mangfoldighed overvælder dig. Registrer alt det du ser.

Opgaven går nu ud på, at du tegner det motiv, som du fremkaldte med lukkede øjne. Undervejs kan du tilføje detaljer for at få billedet til at fungere. Det er vigtigt at du tegner eller kolorerer i en anden stil end det du hidtil har gjort i dag. Afprøv forskellige teknikker undervejs under dit tegnemarathon.

I det landskab, du netop har tegnet, findes en lille figur. Lidt ligesom "Alice i eventyrland” … pigen, der blev så lille, at hun var på øjenhøjde med en mus. Du er nu dette lille menneske og du kan ikke finde hjem, før du finder dig selv. Og hvad er heldigere end at du kommer til en sø du kan spejle dig i. Her ser du dit eget spejlbillede og for at forstå helt hvem du er, bliver du nødt til at tegne dig selv.

Uanset tegnestil og materialer skal du nu tegne et realistisk selvportræt i hele figuren. Du skal også tegne et portræt af dit ansigt og få så mange detaljer med som muligt. Det er op til dig, om du tegner med eller uden et spejl. Og hvis du kan få lidt af din historie med på siden, vil det være ekstra fint. Tegn løs og brug tiden fuldt ud.

Vi bevæger os tilbage til det billede hvor du tegnede et rum. Lad dig inspirere dig af dét.

Du skal nu tegne en væg med en helt masse låger. Det kan være et højhus med mange vinduer eller et stort træ med knaster og sår. I hver låge er du selv placeret i en eller anden stilling. Måske har du forskelligt tøj på eller skiftende stillinger, følelser og tilstande. Som yderligere inspiration kan du bruge kunstneren Bruegel:

https://www.khm.at/en/visit/collections/picture-gallery/the-best-of-bruegel-only-in-vienna/

 

Dit Halv-marathon er slut.
Tillykke med din bedrift og fortsat god dag.
Du er nu klar til at hænge din medalje om halsen.
Post dine værker #joinartday24
I andre tegner videre til Hel-marathon.