AKADEMIETS SKOLER

AMBASSADEKVARTERET * COPENHAGEN * 1986
Mest kyndige tegneskole og designskole

Stockholmsgade 33. DK-København Ø

Akademiets Skoler er en tegneskole og designskole, der har undervist eller færdiguddannet hen ved 2000 designtalenter og kunstnere. Mange er nu at finde i det kreative miljø – nationalt som internationalt. Akademiets Skoler tilbyder uddannelse som Visuel Designer.

Akademiets Skolers koncept er i stor udstrækning undervisningsbaseret og i mindre grad værkstedsorienteret. Samtidig bygger undervisningen bro mellem de akademiske og de håndværksmæssige discipliner. Vi har ofte studerende fra andre lande, der forstår dansk på et rimeligt niveau.

Den første af Akademiets Skoler blev grundlagt i 1986. Siden har Akademiets Skoler uddannet et utal af studerende til det internationale, kreative miljø. Som udbyder af kreative og kunstneriske forløb, er vi blandt de skoler i Danmark der har størst erfaring i undervisning i klassisk tegning og idégenerering.

Akademiets Skoler er en nicheskole med særlig plads til stor diversitet – både i forhold til den enkelte studerende og til undervisningsplanen. Vi bestræber os på at give den studerende et solidt fagligt fundament baseret på tradition og nye ideer. Der lægges desuden vægt på en fri tilgang til personlig dannelse, udvikling, underen, nysgerrighed og refleksion.

2020– Sub-brand forlaget Businesstoheart med første bogudgivelse slut 2020
2018– Sub-brand Drawing Marathon International.
2014– Akademiets linjer samles under et overordnet navn "Akademiets Skoler".
2011–2014 Akademiet for Visuel Innovation, Børnenes Design og Tegneskole med flere studielinjer.
1997– Akademiet blev, efter den dengang gældende lov, godkendt af Undervisningsministeriet.
1986–2004 Akademiet for Tegning & Design, location: Langelinie/København.

National og international skole

Vores studerende uddanner sig ind- og udenlands.
Mange af vores studerende fortsætter på en af de videregående kreative skoler, akademier eller universiteter i DK. Men, vi sender også vores studerende ud i verden, her studeres der på de kreative og kunstneriske uddannelser.

SE EKSEMPLER OG HISTORIK:
Visuel designer

Visuelle Designere uddannet 2021

Tre visuelle designere fra Akademiets Skoler. Fra venstre: Nikki Stephani Jørgensen Parra, Laura Hjerl Abildtrup, Andrea Elisabeth Egedal Børjesen, Olivia Kjærulff Small og Liv Bro Christensen.

Virtuel undervisning

2020-21 Online undervisning fra morgen til aften pga. Covid-19. Alle tegnehold og uddannelsen blev gennemført til tiden og med tegnekvalitet hele vejen igennem.

Visuel designer

Visuelle Designere uddannet 2020

Tre visuelle designere fra Akademiets Skoler. Fra venstre: Frida Wulff-Mildam, (Anna Wied Kofoed der også har gennemført 9. måneders undervisning) Louise Binau og Nanna Povelsen.

Prisvinder

Danish Entrepreneurship Award 2017
En vores tidligere studerende vinder stor pris. 22-årig studerende designer ny identitet til Danmarks største idéfest. Læs om "Danish Entrepreneurship Award".

 

Op mod stjernerne

Turen til Amerika har udviklet sig
Den tidligere studerende Lars Wedel, der for nylig flyttede til New York, er nu kommet i hus hos designer Anna Sui

En tur over Atlanten

På den anden side af jorden
En tidligere studerende Lars Wedel, rejser vinter 2017 over Atlanten for at studere fashion design. Studiet gennemføres på "Cornell University i New York, Human Ecology".

England er lige om hjørnet

Animator til England
Der skal mod til at tage springet og flytte med familie til udlandet. En af vores studerende Bjarke Frimand Frid, tog springet og uddanner sig til spildesigner og animator på skole i London: Escape Studios.

London kalder

Kunstner i England
London er et fantastisk sted at studere. Alle kunstarter mødes og London møder også vores tidligere studerende. En er landet her: "Royal College of Art".

Amsterdam og fashion

Bliv international designer.
I Amsterdam ligger en skole der uddanner fashiondesignere. En af vores studerende valgte at tage turen og har på den måde åbnet for en international karriere. "Amsterdam Fashion Institute".

Finland for designere

I Helsinki er der en fin designskole.
Vil du helt nordpå, da kan du tage turen til designskolen ”Aalto-University” i Finland. Den tur tog en af vores tidligere studerende Lene Arent Bennedsen, der studerer Game og Production Design, Visuel design.

Sverige - tag nord på

Blev superdesigner i Norden.
Man behøver ikke at tager om på den anden ende af jordkloden, for at uddanne sig til designer. En af vores studerende er tage til Sverige: "Umeå Institute of Design, Umeå University".

Wien, en tur sydpå

En tidligere studerende et rejst sydpå.
Line Finderup Jensen studerer på "Akademie der Bildenden Künste Wien". Hun arbejder med animationer, videoer og installationer. Arbejder pt som assistent for animationsklassen på skolen.

Bildesigner

Det begyndte med en børnetegning og endte med en international uddannelse.
Vores to tidligere studerende fra Akademiet for Tegning & Design er gået hele vejen og arbejder i verdensklasse med bildesign. Chefdesigner Jesper Rosetzsky Hermann har studeret på Coventry University. Og chefdesigner Christian Brandt på "Royal College of Art". Jesper Rosetzsky Hermann har også undervist på Akademiets Skoler.

Fascination

Unik designer.
Vi er dybt fascineret af vores tidligere studerende Nikoline Liv Andersen. En af Danmarks mest eksperimenterende designere. En international sommerfugl.

Underviser til udlandet

Vores fotolærer forlader os.
Mads Holm der har stået for Fotoskolen for Unge valgte at uddanne sig på en international kunstskole: Glasgow School of Art i Skotland. Mads er desuden blevet undervist på Center of Photography i New York. 

Opdateringer fra Akademiets Skoler:

Nyt forlag

December 2020 åbner Akademiets Skolers kreative direktør Nor Sisden SUB-brandet forlaget Businesstoheart. Forlaget satser på at udgive bøger med historier – og illustration af høj kvalitet udført på papir eller lærred.

 

 

Frisk start i septemner

Trods mange internationale pandemi udfordringer i foråret 2020, startede alle Akademisets Skoles kurser og uddannelse i september 2020. Det var en gods start med spændte og tegneivrige elever og studerende på alle sæder i tegnestudiet.

 

 

 

 

Online undervisning

Akademiets Skolers lærere underviste time for time i hele karantæne perioden 2020. Vi begyndte hver morgen kl. 9:00 med en online kop kaffe eller the. Undervisning løb over hele dagen og sluttede kl. 14:30, som hvis det var en helt almindelig studiedag. Vi er så erfarne nu, at vi uden de store forberedelser, kan oprette online tegnehold, både for børn, teenagere, unge og voksen.

 

 

 

 

Tegnestuen

Akademiets Skolers direktør Nor Sisden designede 12 helt nye gratis undervisningsfilm, til glæde for børn og teenagere i Corona karantæne perioden 2020. Alle film blev uploadet på YOUTUBE og var tilgængelig for alle i den periode Danmark var lukket ned.

 

 

Mentor Walkin 2020

Akademiets Skolers direktør Nor Sisden blev inviteret til at deltage som mentor: Global Mentoring Walk, mentors and mentees come together to walk in their communities, sharing challenges, solutions, forming supportive bonds that foster growth, confidence and leadership. LINK

 

 

 

 

Sidste hånd på værket afslutning 2019

Der blev tegnet til de sidst på årgang 2019.

 

 

 

 

 

Akademiets Skolers P3

Min studerende Anna var i går i P3 som tegner. Udvalgt fra Akademiets Skoler. Med tak til undertegnede /Akademiets Skolers direktør Nor Sisden. Så sødt: LYT HER

 

 

Drawing Marathon International

Hvilke gode råd kan man gi´ til de unge i deres livsvalg? Hvad betyder et fravalg? Og hvad sker der hvis man udelukkende vælger at går efter det man brænder for? Tusindevis af unge er i disse uger på vej ind på deres nye uddannelsesstudier, eller måske har de endnu ikke valgt livsbane. Se dokumentar

 

 

 

 

 

Skolens direktør i Øksnehallen

DRAWING MARATHON INTERNATIONAL inviterer dig til at være med, når en masse kreative voksne og børn tegner på livet løs i et internationalt online kunstnerisk marathon – der kan samle Danmark og hele verden! Gå til drawingmarathon.com

Afslutning 2018

Den sidste skoledag i 2018, besluttede de fire diplomelever Christian Ræv Petersen, Troels Rindal, Alexandre Alice Holm-Christensen og Olivia Karoline Larsen, at tegne de sidste streger i Øster Anlæg, som vi bor op af. Bl.a. Mia Berring Rasmussen var til optagelsesprøve på Arkitektskolen og blev naturligvis optaget.

 

 

En tur i P1 med marathondeltagere

I forbindelse med at Copenhagen Tegnemarathon gik online og nu også hedder DRAWING MARATHON, blev jeg og nogle elever inviteret ind i DR-radio P1-studio. Vælg Marathon i "radiomenuen" og få et fint indblik i det at være tegner.  Klik på LYT! 

CPH Tegnemarathon

Cph Tegnemarathon ændre koncept til også at hedde Drawing Marathon. Konceptet er blevet afviklet på Akademiets Skoler siden 1995. Nu går vi online og gør tegneeventen tilgængelig for alle.

DR-Ultra på fotooptagelse

Maria Emilie Prehn og fotograf fra DR-Ultra er ved at instruere vores tegneglade børn inden de skal filmes og fortælle om deres mening om illustrationerne i tre kendte børnebøger. Den 20. september 2017.
SE FILMENE HER:

Hjertestorm af Annette Herzog, Rasmus Bregnhøi og Katrine Clante
Skovpigen Skærv af Kim Leine og Peter Bay Alexandersen
Gamerz, Gamer 4ever af Kasper Hoff og Jan Solheim
Zenobia af Morten Dürr og Lars Horneman
Ternet Ninja af Anders Matthesen og Rasmus Meisler

ELLER SE HELE FILMEN HER - SÅ SØD!

 

 

 

 

 

 

 

 

Visuel Designer 2017

Nye Visuelle Designere. Juliane Brostrup Norske, Jack Møller Andersen, Mette Bruun Bager og Emilie Søs Petersen er fra maj 2017 "Visuel Designer" fra Akademiets Skoler. Juliane blev optaget som studerende, første gang hun søgte om optagelse på "Animation Workshop i Viborg".

 

 

 

Foredrag om kreativitet og innovation i børnehøjde

Foredrag til forældre og undervisere. Foredraget skal inspirere til hvordan vi fremmer børn og teenageres innovative / kreative evner og ressourcer. 
Foredrag til erhverv handler primært om at gøre plads til den kreative tankegang.

Alle foredrag afvikles af kulturvirksomheden "Businesstoheart".

Tegneskole for hele familien

Børnenes Design og Tegneskole har stor succes med undervisning for hele familien. Børn bliver undervist med en voksen og alle får en fælles oplevelse. Glade børn og glade forældre/bedsteforældre.

Visuel Designer 2016

Dygtige Visuelle Designere
Chrisitna Weide Lykkebo, Felix Bo Casperssen, Agnethe Christensen, Emilie Ejbye Schmidt og Bjarke Frimand Frid.

Kreakampen TV Ultra for børn

Vores elev Emmelie fra Børnenes Design og Tegneskole - teenagehold - var med i smykkedysten i foråret 2015. Se selv!

Workshop og undervisning for lærere

Akademiets Skoler underviser og inspirerer skolelærere fra Randers. Kreative værkstedsfag, design og innovation. Januar og februar 2016.

Storytelling - Tegn en stribe

Akademiets Skoler var med i børneudvalget i forbindelse med forberedelserne af Copenhagen Comics tegneseriefestival som blev afholdt i Øksnehallen i København. Vi deltog med et ”out house” arrangement i Stockholmsgade 33.

Tre stolte nyuddannede 2015

Visuel Designer. Alle bestået.
Kathrine Egeskov Frantzen, Magnus Vallø Skands og Silke Strand Andersen.

Workshop i kalligrafi

Gratis undervisning i skønskrift og illustration og at skrive smukt og dekorativt for skolebørn og teenagere. 

Første færdiguddannede studerende under det nye navn

Akademiets Skolers har skiftet navn. Der inviteres til udstilling 17. december 2014. Udstillingen var velbesøgt og var samtidig en god lærerig oplevelse og processen - som et led i undervisningen.

Gratis dag med Kreativitræning for hjernen

Akademiets Skolers inviterer indenfor til en dag med kreativ træning der gør hjernen hurtigere til at få ideer.

Entrepreneurship in Nordic arts educat

Akademiets Skolers kreative direktør Nor Sisden var inviteret med til "konference for undervisere i de kunstneriske og kreative fag i de nordiske lande". Overskriften var Entrepreneurship in Nordic arts educat. Se selv.

Tre stolte nyuddannede 2014

Idémager. Ny uddannelse i Danmark.
Kathrine Egeskov Frantzen, Magnus Vallø Skands og Silke Strand Andersen.

DR Danmarks Radio på besøg

Filmoptagelse og interview med DR Danmarks Radio hos Akademiet for Visuel Innovation.

Lorry København TV

Børn i Byen nævnte Børnenes Design- og Tegneskole som et at de attraktive steder for børn at holde aktiv ferie.

Akademiet deltog: Dansic14

AVIs studerende ved konference på Københavns Universitet, der sætter fokus på social innovation, et bæredygtigt samfund, hvor forretning og et fælles bedste går hånd i hånd - både lokalt og globalt.

Elever til innovationsmøde "Ren By KBH"

En lille gruppe elever blev inviteret med til konference vedr. udvikling af nye tiltag i forbindelse med Ren BY gruppens ønsket om at opnå titlen som "den reneste storby i verden 2015".

Tema oplæg for pædagoger

Medarbejdere fra Kolding Kommune kom på besøg 2013 for at få inspiration i forhold til undervisning i kreativitet og innovation.

Lærernes lockout 2013

Lærernes lockout i foråret 2013 betød frihed til selv at planlægge deres børns undervisning. En del forældre valgte at deres børn skulle styrkes i kreativtet, design og tegning.

Udstilling Øbro Bibliotek

Fultidsstudiets studerende, arbejder med "Det lukkede rum" og kukkasser som oplevelseskuber. Udstilles på Østerbro Bibliotek.

Fotoskole for Unge

Fotoskole i København for unge. Fotosafari, Sommer Campus og visuelle oplevelser. 2013-2015.

Børnehjælpsdagen på tegneskole 2012-13

Social ansvarlighed CSR
Vi støtter udsatte børn/unge gennem Børnehjælpsdagen. Børn invoteres til at deltage i workshop i tegnestudiet. Her får de en super dejlig dag med blyant og papir.

Mette Mynthe Johnsen - Elev

Amnesty International konkurrence. Vi bliver udstillet: Brandts Klædefabrik Odense.

Nor Sisden - Underviser

Amnesty International konkurrence. Vi bliver udstillet: Brandts Klædefabrik Odense.

FOR LÆRERE OG STUDIEVEJLEDERE

INNOVATION, KUNSTTERAPI OG KREATIVE UDDANNELSER

LÆS MERE

OM AT OVERLEVE I KUNSTEN

OM EROTISK KUNST, ÆSTETIK OG ENTREPRENEURSHIP

LÆS MERE

Forberedelse til videregående studier

Studier og forberedelse til videregående studier 2012-13.

Seminar om kreativ undervisning i kreativitet

Oplæg for lærere og pædagoger om innovation og design i heldagsskolen 2013. Inspirations til undervisning og planlægning af kreativ undervisning i SFO og grundskolen.

Landsdækkende event

Red Hot Shoes Day - performance "street art" 2013. En hel dag hvor alle går i røde sko. Kun for sjov.

Sommercamps for tegneglade børn og unge

SommerCampus for børn og unge 2012.

Det første Copenhagen Tegnemarathon

Nyt tegneevent
Copenhagen Tegnemarathon 2012.

Børnenes Design og Tegneskole åbner

Danmarks første og eneste designskole og tegneskole for børn og unge 2012.

Udstilling i det nye tegnestudie

Akademiet genåbner i ambassadekvarteret KBH. Første elevudstilling dec. 2011.

Studerende igen på skolebænken

Den første undervisning i de nye lokaler 2011.

Ny adresse Nyt Akademiets Skoler

Akademiet genåbner i tegneatelier og studio i København 2011.

Alsidig Visuel Intelligens

Akademiets Skolers arbejder med grundlæggende principper ingen for design og klasse tegning.

Flotte rammer på Langelinie i København

Akademiets flotte tegneatelier og studio i Københavns Havn 2004.

Lærerige dage på Akademiet for Tegning & Design

Akademiet for Tegning & Designs pensum var omfattende og krævende 1986-04.

Der blev jævnligt skrevet om Akademiet

Pressen skrev løbende om Akademiet for Tegning & Design, lille udpluk 1986-04.

Akademiets flotte tegneatelier og studio i Københavns Havn 2004.

Åbning 1986

Akademiet for Tegning & Design åbnede på Langelinie - illustreret af elev.