> FORSIDE     > GUIDE                > PROGRAM    > TILMELDING
De tegninger du tegner i dag, skal helst fylde et papir i A3 størrelse eller et tilsvarende kvadrat.
Bliver du færdig før tid, kan du gøre et nyt forsøg.
Det er vigtigt at holde sig igang under hele Tegningens Dag.
Tegn så originalt som muligt uden fotoforlæg og digitale medier.
Og husk: Du kan ikke gøre noget forkert.
Når du har tegnet dine tegninger har du en lille historie, som du kan arbejde videre med.

Naturen er lys og mørk og dét midt imellem. Hvad enten det er det ene eller det andet, kan det enten være svært eller let at finde vej. Og nu skal vi lege en leg. 

Du ser et landskab eller en by fra helikopterperspektiv. Du bestemmer selv hvor højt oppe du er! Du tegner det du ser. Legen går ud på at du designer en labyrint i det landskab du har fået øje på i din fantasi. Din labyrint designer du selv. Resultatet må meget gerne være en løsning hvor det svært at finde ud, men en løsning skal der være. Der er altid en vej ind og en vej ud!

Din labyrint er begyndelsen på en rejse som fører dig tilbage i historien. Et barndomsminde om du vil.

Tegn nu en lille tegneserie på mindst seks billeder af den historie, om dig, du først kommer i tanke om – eller den historie der betyder mest for dig. Du bestemmer selv om serien skal farvelægges eller tegnes med gråtoner.

Du er både fortid, nutid og fremtid. Du er dine slægtninge og du er dig selv. Dig selv på Jorden. Og måske er du træt fordi du har tegnet i så mange timer. Du har to tegninger tilbage, så er du i mål. Når man er træt, går det nogle gange ud over hukommelsen.

Næste opgave er at tegne så mange dyr, du kan komme i tanke om, Vi kan kalde det dyre-croquis. Du skal tegne ud fra hukommelsen, altså ikke efter billeder. Du må højst være to minutter om hvert dyr, derfor kan du på en time nå rigtig mange dyr og det er også meninger. Også selv om du er ved at nå ”muren” som det hedder i maratonsprog. Det er de sidste kilometer, der er de hårdeste.

Målstregen ligger lige foran dig og du kan tillade dig at køle lidt af oven på spurten i sidste opgave.

Din slutopgave er at tegne en masse vandrette bølgende streger fra den ene bredside af papiret til den anden. Du skal forestille dig at du tegner et hav. Nogle steder er stregerne tætte og andre steder adskilte. Tegn gerne med forskellige farveblyanter eller med andre farver der passer dig. Sidste tegning må meget gerne udføres lidt meditativt, hvor kroppen og armen gør arbejdet for dig, uden at du behøver at yde ret meget andet, end at svømme hen og drømme om dyner.

 

Dit Hel-marathon er slut.
Tillykke med din bedrift og fortsat god dag.
Du er nu klar til at hænge din medalje om halsen.
Post dine værker #joinartday24
God nat og sov godt!