> FORSIDE     > GUIDE                > PROGRAM    > TILMELDING

Du har tegnet i mange timer og er halvvejs gennem en hel marathon. Ny tegneopgaver ligger og venter … venter kun på at din blyant skal ramme papiret og afsætte et mærke, et der bliver et spor af denne dag. Så lad os fortsætte. 

Du vender blikket udad og finder en ting i dine omgivelser som du kan tegne studier af. Gerne med et undersøgende blik. Tændstikæsker med al indhold eller andre kasser kan bruges. Også et snørklet køkkenredskab, dit penalhus med mange tegneredskaber eller en rodekasse eller skuffe med forskelligt, bunden af dit skab med sko m.m. Find selv et godt tegneobjekt. Tegn med sort eller blå kuglepen uden at skitse op først. Da opnår du stor intensitet.

De tegninger du tegner i dag, skal helst fylde et papir i A3 størrelse eller et tilsvarende kvadrat.
Bliver du færdig før tid, kan du gøre et nyt forsøg.
Det er vigtigt at holde sig igang under hele Tegningens Dag.
Tegn så originalt som muligt uden fotoforlæg og digitale medier.
Og husk: Du kan ikke gøre noget forkert.
Når du har tegnet dine tegninger har du en lille historie, som du kan arbejde videre med.

Dit næste billede må meget gerne være surrealistisk. De ting du tegnede for lidt siden, skal indgå i et billede, her giver du genstandene en ny betydning. Billedet må gerne være i farver og malerisk for at give den rette følelse.

Da du for lidt siden tegnet ting der omgiver dig, er det oplagt at du bruger dine observationer til at fortælle noget om dig selv. Enten en historie eller en følelse. Hvem er du, hvor er du i forhold til en billedramme, hvilken farve er du, kan du beskrive dig selv uden at portrætterer dig selv direkte? Du tegner et uvirkeligt billede med virkelige objekter.

Bag dine øjne er der en ubeskrivelig verden. Uden om vores verden er der en historie, hvis kompleksitet vi ikke er i stand til at forstå. Ufatteligt at jorden har rejser milliarder af år frem til nu. Nogle gange kan vi mennesker ikke engang fatte et år. Engang troede menneskene at jorden var flad, nogle tror fortsat på den teori.

Hvis vi antager at du er en af de mennesker der mener jorden er flad. Da efterlyses en tegning af, hvordan det kan lade sig gøre. Hvor svæver denne jord? Hvad er op og ned?  Hvad er der på den ene og den anden side? Tegn din fantastiske udgave af en flade jord.

Med din egen figur som centrum arbejder du dig frem til et vigtigt billede. Billedet deler du i to halvdele. Du befinder dig i en cirkel på ca. 8 cm midt i billedet. Og nu skal du til at tænke dig rigtigt godt om.

På den højre side tegner du de genstande du har i dit liv, som du absolut ikke vil undvære – og på den venstre side tegner du de ting du kan undvære. Det handler ikke om mennesker, men om hvordan vi bruger vores ressourcer og hvor vi lægger vores energi. Prøv om du kan få balance i billedet, selvom det nok bliver svært. Hvis du har tid, kan efter eget valg farve indeksere genstandene.

 

Du er tæt på målstregen.
Post dine værker #joinartday24
Tegn videre...