> FORSIDE     > GUIDE                > PROGRAM    > TILMELDING
De tegninger du tegner i dag, skal helst fylde et papir i A3 størrelse eller et tilsvarende kvadrat.
Bliver du færdig før tid, kan du gøre et nyt forsøg.
Det er vigtigt at holde sig igang under hele Tegningens Dag.
Og husk: Du kan ikke gøre noget forkert.
Når du har tegnet dine tegninger har du en lille historie, som du kan arbejde videre med.

Afspil Kim Larsens sang. Tegn et morgenbillede i samme stemning som sangen. Tegn dig og dine omgivelser, der hvor du er lige nu, om end du er alene eller sammen med din familie eller venner. Du skaber et billede hvor du blandt andet kan se et vindue. Udsigten fra vinduet er mod den mest fantastisk smukke solopgang. Er du ferm til perspektiv, kan du benytte den teknik, eller tegne mere abstrakt, som du nu mestrer bedst.

Her er to afspilningsmuligheder:

https://www.youtube.com/watch?v=DcbAgpXXE7c

https://open.spotify.com/track/6zDJffxc6QmZotj89chgnO?fbclid=IwAR0SLQEDQsNIKYCHtMaSziNKEfNkT8fOLoDxwhliN4myvM6XyNwdiAs6yWw

Du vender blikket i dit næste billede og tænker på H. C. Andersens eventyr om "Den lille pige med svovlstikkerne". Pigen er fattig og kigger ind ad de riges menneskers vinduer. Her oplever hun alt det stads og rigdom, som hun selv aldrig får mulighed for at opleve. Har du brug for at skimme fortællingen, er her et link til historien:

https://www.andersenstories.com/da/andersen_fortaellinger/den_lille_pige_med_svovlstikkerne

Du skal nu forestille dig at være et menneske, der kigger ind i fremtiden, sådan cirka 500 år frem. Hvordan ser fremtiden ud? Er der landskaber og planter som i dag? Dyr som i dag? Hvordan ser menneskers beboelser ud? Og hvordan ser menneskene selv ud? Har de forandret sig fra i dag? Er de glade eller triste? Brug din fantasi og tegn fremtiden, som du forestiller dig den, den du aldrig selv kommer til at opleve.

Nu vender de blikket udad igen. Dit blik skal fokusere på din egen hånd. Vi skal inspireres af Pablo Picasso og hans kubisme. Kubisme er at beskrive et objekt i flere vinkler i samme billede. Et af de mest berømte billeder er Picassos vægmaleri i sort og hvis "Guernica".

https://www.pablopicasso.org/guernica.jsp

Er du øvede tegnere skal du tegne den hånd, der er din dominans hånd, altså den hånd du normalt skriver med. Du skal tegne med din ikke dominerende hånd. Er du uøvet tegner kan du tegne med hvilken hånd du vil, men det er sjovest hvis du gør noget du ikke plejer. Dit næste værk udføres som fritegning med kontur (stregtegning). Du skal altså ikke tegne rundt om selve hånden, men EFTER ved at du lægger den fladt på bordet uden for papiret. Det er meningen at du tegner den samme hånd mindst ti gange, på kryds og tværs, på alle leder og gerne ind over hinanden, på det samme stykke papiret. Du vender og drejer papiret, som det passer bedst. Når alle hænderne er tegnet, skal du finde et tilfældigt ansigt eller en hel figur blandt alle stregerne. Ansigtet streger du op og farvelægger felterne jordfarver. Resten af felterne farvelægger du i forskellige stærke farver. Du kan vælge andre farver til opgaven, hvis det passer dig bedst.

Du har ét liv om dagen og et andet om natten. Og du ved at der også foregår ting og sager i dit hoveder når du sover. Naturen har sine egne dynamikker og døgnrytme. Og drømme påvirker nogle gange dit humør. Du skal nu forestille dig en morsom drøm. Du befinder dig i et gammeldags tivoli hvor der er godt gang i den.

https://stock.adobe.com/dk/images/venetian-carousel-at-tivoli-gardens-amusement-park-copenhagen-denmark/445799454

Forestil dig at den figur du lige har tegnet er en alien. Forestil dig at det er en skabning fra en anden planet i universet. Det er en skabning der er rejst med galaktisk fart mod Jorden. Du skal nu tegne et tivoli og illustrere hvad der sker når en alien fra det ydre rum lander midt i løjerne. Enten bliver de mange mennesker i tivoliet glade eller også bliver bange eller noget helt andet. Tegn det du føler og sæt gang i det humør du vil afslutte første sekvens i dit tegnemarathon. I din tegning skal du have fuldt knald på farverne. Der er plads til sjove detaljer og mange overraskelser. 

Dit Mini-marathon er slut.
Tillykke med din bedrift og fortsat god dag.
Du er nu klar til at hænge din medalje om halsen.
Post dine værker #joinartday24
Alle andre tegner videre til Halv-marathon og Hel-marathon.